admin-ajax

PROIECTE INCHEIATE

admin-ajax

APARTAMENTUL FAMILIAL

2000 – 2004

admin-ajax (3)

Program pentru copiii, cu varste intre 0 – 15 ani, care proveneau din Centre de Plasament din judetul Hunedoara.

Pe parcursul derularii acestui program la apartament au figurat 16 copii dintre care:

- 1 a fost reintegrat în familia sa naturală,

- 3 la persoane de plasament,

- 9 la asistenți maternali profesionişti,

- 3 copii au revenit in Centre de Plasament.

BIROUL DE ASISTENTA SOCIALA

2000 – 2003

admin-ajax (4)

Pana in toamna anului 2003 Biroul de asistenta sociala a asistat 55 de familii aflate în dificultate din Orastie si Pricaz, a caror copii erau înscrisi in programele asociatiei, oferindu-le asistenta sociala, ajutor material si financiar.

CLASA SPECIALA

2000 – 2003

admin-ajax (5)

A avut ca si beneficiari 25 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani.

Scopul acestui program a fost de a dezvolta copiilor deprinderile de scris – citit; de a rezolva exercitii cu operatiile de adunare, scadere, inmultire, impartire si de a-si imbogati bagajul de cunostinte.

Personalul a fost sprijinit de profesori de la Centrul de Pedagogie Curativa Simeria Veche specializati in munca cu copiii care au deficiente.

CENTRUL DE INTEGRARE SOCIO – ROFESIONALA PENTRU ADOLESCENTE

2001 – 2004

admin-ajax (6)

Acest program s-a  adresat unui număr de 30 de adolescente cu varsta între 13 – 22 ani, fara studii, provenite din familii defavorizate, gasite deseori pe strada. Scopul programului a fost de a permite adolescentelor sa beneficieze de o scolarizare adecvata si de o pregatire profesionala de calitate.

DOMENIUL AGRICOL ORASTIE

2001 – 2008

admin-ajax (7)

Se oferea posibilitatea familiilor nevoiase de romi sa desfasoare o activitate practica, în urma creia sa obtina, pe de o parte foloase materiale, iar pe de alta parte sa le cultivam interesul de a muncii in  folosul lor si al familiilor lor.

DOMENIUL AGRICOL GEOAGIU

2007 – 2009

admin-ajax (8)

Prin dezvoltarea si desfasurarea programului agricol s-a pus accentul pe autonomizarea unui numar mai mare de familii pentru a le putea îmbunatati nivelul de trai.

RETEAUA DE ASISTENTI UMANITARI - SEJOUR DE RUPTURE

2005 – 2008

admin-ajax (9)

Acest proiect s-a adresat unor tineri francezi si a avut scop terapeutic si de reconstructie a identitatii dupa separarea de locurile de origine si familie. Acesti tineri au fost primiti in familii din Orastie si imprejurimi si implicati ca voluntari in activitatile asociatiei.

CENTRUL DE CONSILIERE SI SPRIJIN PENTRU PARINTI SI COPII – CERU BACAINTI:

2010 – 2012

admin-ajax (10)

Centrul a functionat ca un birou mobil, adresandu-se unui numar de 15 familii din toata comuna Cerul Bacainti. De asemenea au fost sprijiniti cu material scolar, haine, dulciuri si alimente cei 32 copii inscrisi la Scoala Generala din comuna.

RETEAUA DE ASISTENTI MATERNALI PROFESIONISTI

2001 – 2004

admin-ajax (11)

Prin dezvoltarea si desfasurarea programului agricol s-a pus accentul pe autonomizarea unui numar mai mare de familii pentru a le putea îmbunatati nivelul de trai.